KVV Zelzate – KVE Drongen Dames B 0-17

De verslaggeving mocht de laatste weken dan wel te wensen overlaten, het voetbal van onze B ploeg deed dat allerminst. Dankzij knappe overwinningen tegen FC Poesele, FC Bosdam Beveren B en HT Zwijnaarde was Drongen met een perfect rapport van 21/21 al 5 punten uitgelopen op eerste achtervolgers Sint-Martens-Latem en Poesele. Zaterdag stond de verplaatsing naar hekkensluiter KVV Zelzate, dat nog geen enkel punt wist te scoren dit seizoen, op het programma. Gezien het eerder verloop van de competitie leek dit niet de moeilijkste wedstrijd te worden voor onze dames en dat bleek ook al snel op het veld. Na amper 2 minuten zette Jessica Morton Drongen op voorsprong en was het moeilijkste gedaan. Janne Tuts had er ondanks de koude andermaal zin in en maakte nog voor rust haar vierde hattrick van het seizoen. Een tweede goal van Jessica en ook doelpunten van Leonie De Mil en Ella Bekaert zorgden voor de 0-7 ruststand. Na rust ontbond de ingevallen Eveline Kenis haar duivels voorin en scoorde maar liefst 4 keer. Aline Traen, Fem De Heyder en Luna De Smet pikten ook hun doelpuntje mee en tussendoor dikte Janne haar conto nog wat aan. Ze scoorde haar 4e en 5e van de avond en zit zo aan 20 doelpunten in 8 wedstrijden. Ondanks de zware 0-17 eindstand bleef Zelzate positief. Ze probeerden 90 minuten lang mee te voetballen en de jonge keepster had enkele knappe reddingen in huis. Komend weekend volgt voor onze dames de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Svelta Melsele. Bij winst gaat Drongen al zeker als leider de winterstop in.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames
Advertentie

Eendracht Wervik – KVE Drongen 2-2

Gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide ploegen met een punt niet opschieten, KVE Drongen kwam in de twaalfde minuut op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Anis. lang konden we niet genieten want na twee minuten kon Vandepitte reeds tegen scoren . In de 38 minuut kon kjell, na een goede interventie in de verdediging, de bal perfect inspelen op opnieuw Anis die koelbloedig afwerkte 1-2. Terug 2 minuten na het tweede doelpunt stonden de borden gelijk na een hoekschop en afgewerkt met het hoofd van Van de Bogaerde. Tevens de ruststand. In de tweede helft wat op en neer voetbal met nog een mooie trap van Moulaye en de Bruyne, maar daar is het bij gebleven. Mooie foto’s hebben we niet want onzen Alberto is ziek 😒 (veel beterschap, Alberto)

KVE Drongen Dames A – KHO Wolvertem Merchtem A 2-4

Voor de tiende speeldag ontvingen de dames leider Wolvertem Merchtem thuis. Drongen kwam met een gelukje vroeg op voorsprong nadat een voorzet tegen Leonie Catelyn in doel afkaatste. De bezoekers zetten Drongen onmiddellijk onder druk op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield zich sterk en wist zich nadien te herpakken. Halverwege de eerste helft pakte Flore Vereecke uit met een trap van buiten de 16, maar de bezoekende doelvrouw verhinderde de 2-0. Vijf minuten voor de rust kregen de bezoekers een vrije trap toegekend die Stefanie De Grave in hoekschop duwde. Die hoekschop leidde tot de gelijkmaker nadat de bal over de Drongense verdediging heen ging en aan de tweede paal tegen een verraste Wolvertem Merchtem speelster in doel botste. Met een 1-1 stand gingen de dames rusten.
Al snel in de tweede helft viel de 1-2 na een hoekschop die Justine Verfaillie in eerste instantie van de lijn probeerde te keren, maar de bal geraakte maar niet weg en belandde bijgevolg toch in de netten van Drongen. Een klein kwartier later baande Cato Dellaert haar een weg naar doel waar de bal haar ontfutselt werd door de doelvrouw; deze laatste loste de bal waardoor Cato er toch in slaagde de bal voor te zetten naar Judith Verheyen die de 2-2 scoorde. Even later maakten de bezoekers de 2-3, opnieuw na een stilstaande fase. De leider leek deze keer de voorsprong te willen vasthouden en trapte iedere Drongense bal ver weg. Ondanks pogingen om de muur van Wolvertem Merchtem te doorbreken, kregen de blauwhemden de deksel op de neus na een snelle counter die de eindstand op het bord plaatste: 2-4.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames

SK Roeselare – KVE Drongen 1-1

Wedstrijd welke voor KVE Drongen goed start met al na enkele minuten een 0-1 op het scorebord na een doelpunt van Jarne De Bruyne. KVE Drongen laat van zich zien in het prachtige stadium van SK Roerselare met een capaciteit van 12.000 man 🤗…jawadde! De rest van de wedstrijd blijven we onder controle houden met vooral onze doelman Kevin Frans die zich in de kijker speelt! Opnieuw gaan we op verplaatsing met een punt naar huis👍

Tempo Overijse KVE Drongen 3-0

Tempo Overijse heeft zijn naam en niveau niet gestolen, al in de eerste minuut was er snel tempo van Overijse met als resultaat 2-0 na 22 minuten. KVE Drongen die met iets te veel respect voor de tegenstander speelde kon hier weinig tegenover zetten. Vooral een zekere Delorge speelde als een jong veulen op een schitterende veld. In de tweede helft was het ook tempo Overijse die de toon aangaf en nogmaals kon scoren. Eindstand 3-0.

SV Sottegem A – KVE Drongen Dames A 4-5

Afgelopen zaterdag trok de A ploeg naar Sottegem waar één van onze ex-speelsters actief is, namelijk Gloria Lamon. Het werd werkelijk een waardige topaffiche tussen de 3e en 4e in de reeks.
De wedstrijd begon met lichte druk van de thuisploeg wat resulteerde in een doelpunt in de negende minuut dankzij een mooie lob over de uitgekomen Stefanie De Grave: 1-0. Twee minuten later kreeg Drongen de kans op de gelijkmaker via een strafschop wegens handspel; Judith Verheyen nam haar verantwoordelijkheid, maar de keepster koos de juiste hoek. Kort erna wist Judith de bordjes dan toch gelijk te hangen op aangeven van Leonie Catelyn. De Sottegemse spits bleek een gesel voor de Drongense verdediging en bracht de thuisploeg na een soloactie terug op een 2-1 voorsprong. Drongen zocht en vond opnieuw de gelijkmaker via Cato Dellaert die een hoekschop van Leonie binnenkopte. Op het halfuur kreeg Sottegem dan een vrije trap die de rustscore vastlegde: 3-2.
Na de rust gingen beide ploegen gedreven op zoek naar het volgend doelpunt. Een kwartier in de tweede helft kreeg Drongen een vrije trap toegekend die op het hoofd van de verraste Gloria belandde, en zo kwam de bal overhoeks in de Sottegemse netten terecht: 3-3. Drie minuten later vierde Drongen euforisch de 3-4 dankzij het duo Cato als assistgever en Leonie als doelpuntenmaker. Echter, de thuisploeg gaf niet op en kwam kort nadien terug tot 4-4. De spanning was te snijden, want de wedstrijd kon nog alle kanten op. Het was uiteindelijk de doorgebroken Cato die de eindcijfers vastlegde: 4-5. Het werd nog een nagelbijtend laatste kwartier, maar de Drongense vreugde was o zo groot bij het laatste fluitsignaal!

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames

KVE Drongen – KFC Eppegem 1-2

Een wedstrijd welke maar niet op gang kwam! Een 1st helft in verhouding met het bar slechte regenweer 😢. Schaarse supporters hoopten op wat meer actie in 2de helft maar die kwam er spijtig genoeg niet. In de laatste minuten slaagt KVE er dan uiteindelijk in om gelijk te maken. Waar we dit eigenlijk niet verdienen zijn we dan uiteindelijk toch tevreden en …oeps…pattat! In laatste seconden geven we dit gelijkspel dan nog terug weg! -> eindstand 1-2

Kalken – KVE Drongen 0-0

Een goed georganiseerd KVE Drongen is er toch opnieuw in geslaagd om een puntje bij de ploeg op verplaatsing te gaan afsnoepen. Een juiste uitslag waarbij Yari, Anis en Dylan op het einde van de wedstrijd mogelijks nog een driepunter konden verzilveren 👌Het is duidelijk dat we week na week bevestigen dat we zeker waard zijn om in die reeks te mogen voetballen. Misschien komend weekend thuis nog eens een overwinning binnen halen…

KVE Drongen Dames A – FC Bosdam Beveren A 4-2

Afgelopen zaterdag ontving de A ploeg Bosdam Beveren, een ploeg die met winst over Drongen in het klassement zou springen en dus met drie punten naar huis wilde gaan. Dat lieten ze ook vroeg in de wedstrijd blijken; na twee minuten stond het 0-1 nadat een hoekschop binnengekopt werd. Drongen slaagde erin om in minuut 10 de gelijkmaker te maken dankzij een doelpunt van Judith Verheyen. De wedstrijd ging op en af waarbij beide ploegen gedreven naar de voorsprong zochten. Echter, halverwege de eerste helft kende Drongen pech nadat een vrije trap van Bosdam afweek op één van de eigen speelsters waardoor het 1-2 werd. Even later creëerde Flore Vereecke nog een grote kans voor de blauwhemden en wist de bal voor doel te brengen waar de goed ingelopen Leonie Catelyn net over tikte. Maar ook aan de overkant kwam Drongen enkele keren goed weg na kansen die de bezoekers lieten liggen. Vijf minuten voor de rust liep een Bosdam speelster een op het eerste zicht ernstige knieblessure op; we wensen haar alvast een voorspoedige revalidatie toe! Nadat de wedstrijd begrijpelijk wat langer stil lag, werd aan beide kanten niet veel meer klaargespeeld en ging Drongen met een achterstand de rust in.
Trainer Bart Van Waes voerde aan de rust twee wissels in de centrale as door die terug grinta in de wedstrijd van de blauwhemden brachten. De thuisploeg nam geleidelijk aan de regie van het spel over en slaagde er in minuut 66 in om te tonen waarvoor Drongen staat: na eenvoudig rond te tikken op het middenveld werd Leonie aan de rechterflank diep gespeeld, zij bewaarde het overzicht en speelde een strakke bal langs de grond richting de penaltystip waarbij Flore de bal door de benen liet gaan voor de sterk ingevallen Cato Dellaert die zuiver afwerkte. Hierna ging Drongen erop en erover. Imme De Meyer stuurde Flore met de perfecte bal diep die het niet naliet om Drongen op voorsprong te brengen. Even later veroverde Evi Ceulemans de bal in de achterlinie en vond Cato aan de middellijn terug die naar voren stormde om van buiten de 16 de 4-2 eindscore vast te leggen.
Met deze overwinning komt Drongen op de 3e plaats in 2e nationale A te staan, wat toch een straffe prestatie van onze dames is!

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames