KDB & KVE schrijven geschiedenis!

Wie had dat gedacht? De mooiste 14 dagen uit de clubgeschienis! Aanvullend dan nog eens met zo’n mooi De Bruyne verhaal. Uitzonderlijk verhaal wat we hier mogen beleven. Ooit wordt dit een quizvraag en niemand acht dit voor mogelijk! Komende weken nog verder genieten…🥳

VK Linden – KVE Drongen 0-2

Nog wat nagenieten met een verslagje. Linden begon furieus en brak in de eerste 5 minuten een paar keren door op de flanken, maar zonder echt doelgevaar. Bij de eerste tegenprik van KVE was het prijs: bal wordt voorgezet tot voorbij 2e paal, waar Samimi Anis perfect kan binnen schuiven. Linden is even de kluts kwijt, maar hersteld zich vlug. Op de 19′ kan Jarne De Bruyne aan de 2e paal een center vanop rechts binnen koppen 0-2. Linden tracht terug te komen, maar verder dan een paar slecht gerichte schoten komen ze niet. De 2e helft probeert Linden druk te zetten, wat hen ook lukt maar onze keeper kan zijn doel perfect clean houden. Al bij al  een verdiende overwinning, waarbij vooral een pluim voor de verdedigende organisatie! PROFICIAT

VK Linden – KVE Drongen

Beste supporter. Komende zondag 22/05 gaan we voor promotie naar het Brabantse Linden gaan voetballen. Die match winnen en we gaan naar 3de amateurs klasse! Er wordt ook een bus ingelegd waar voor de supporters nog 30 plaatsen vrij zijn. Be there! TOP MATCH

Er kan ingeschreven worden bij Patrick door middel van sms (0497709882) of
email (patrickvl@scarlet.be). Dit voor de kleine prijs van €10 !

Samenkomst op onze parking KVE om 12u30. Bus vertrekt om 12.45u

KVE Drongen – FC United Zonhoven 1-0

Heel veel balbezit van KVE Drongen, maar weinig kansen te bespeuren. Op een gevaarlijkste kans van Zonhoven kon Maxime Pieters de bal van de lijn wegwerken! OEF! In de 2de helft kwam Zonhoven zeer sterk uit de kleedkamers en liet duidelijk merken dat zij zich zo maar niet verloren gingen geven. Toch was het onze spits Anis Samimi die in de 54st minuut de bal over de keeper in doel kreeg. Net na de 1-0 kon Victor er 2-0 van maken maar bal werd ook hier van de lijn gekeerd. Zonhoven was nog gevaarlijk op afstandsschoten maar keer op keer was keeper Frans paraat. Verdiende overwinning met weinig kansen en op naar onze laatste wedstrijd voor promotie!

KVE naar 3de amateurklasse…?

Een eindronde is uiteindelijk dit seizoen onze verdienste. KVE Drongen kan komend weekend een 1st stap zetten naar 3de amateurklasse! In de 2de ronde (1st ronde vrijgeloot) moet KVE het opnemen tegen Zonhove, op eigen plein aanstaande zondag om 15h00. Iedereen graag op post om onze ploeg mee te loodsen naar de volgende ronde! Be there 🥳 wordt spannend!

KSK Beveren – KVE Drongen Dames A 1-5

Jullie hebben dit kampioenenverslag tegoed! Met de bus trokken speelsters en supporters naar Beveren voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een overwinning betekende het kampioenschap in 1e provinciale. Drongen was duidelijk gemotiveerd. Al snel vond Emma Vantornout de weg naar het doel, maar werd ze foutief gestopt in de zestien. Zonder aarzeling zette Flore Vereecke de strafschop om. Beveren liet zich hierdoor niet van de kaart brengen en zorgde voor een snelle gelijkmaker. De wedstrijd ging heen en weer, maar het was Evi Ceulemans die na een hoekschop voor de 1-2 ruststand zorgde.
Tijdens de tweede helft waren de zenuwen bij Drongen merkbaar. De dames kwamen goed weg toen Beveren een tweetal kansen onbenut liet. De supporters mochten dan toch hun spanning ontladen in het laatste kwartier toen Leonie Catelyn voor de 1-3 zorgde. Flore en Febe Lietaert dikten de score aan tot 1-5 waardoor de titel binnen was en het feest kon beginnen!

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames

KVE Drongen Dames B – SVH Waasmunster 1-3

Jullie hebben een laatste verslag tegoed. Vrijdagavond (29/04) speelde de B ploeg de allesbepalende wedstrijd tegen Waasmunster voor het kampioenschap in 2e provinciale A. Mits een overwinning kon Drongen de verloren eerste plaats op de laatste speeldag opnieuw veroveren, ten koste van rechtstreekste tegenstander Waasmunster. Het mocht echter niet zijn. Na een zenuwachtige beginfase klom Waasmunster na 20 minuten op voorsprong. Drongen nam het initiatief in handen, maar geraakte niet verder dan enkele halve kansen. Waasmunster scoorde de 0-2 op slag van rust, maar enkele seconden later maakte Amarante Van der Elst de aansluitingstreffer en was de hoop terug om de situatie in de tweede helft om te keren. Kort na de pauze leek de gelijkmaker dan ook in de lucht te hangen, maar na 10 minuten spelen, versierde Waasmunster een strafschop en stond de dubbele voorsprong opnieuw op het scorebord. Onze dames bleven strijden, maar de wedstrijd was gespeeld. Proficiat aan Waasmunster.
De talrijk opgekomen supporters steunden de ploeg tot het einde en waren een welgekomen troost nadien. Ondanks de grote ontgoocheling mag de ploeg trots zijn op de mooie prestaties in haar eerste seizoen in tweede provinciale en de bijhorende knappe derde plaats in het klassement. Maar de ambities voor volgend jaar zijn duidelijk.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors van KVE Drongen Dames