Fanion Lede – KVE Drongen 1-0

Op een slecht bespeelbaar terrein probeerde zowel Lede als Drongen in de eerste helft te voetballen, het was duidelijk dat beide ploegen hier problemen mee hadden . In de eerste helft was er weinig te beleven met uitzondering van een alerte redding van onze keeper Frans en een mooi afgewerkt doelpunt van Lede, ruststand 1-0. In de tweede helft kwam Drongen heel sterk uit de kleedkamer en trok de hele tweede helft het laken naar zich toe. KVE Drongen kon tweemaal scoren via Thijs De Rock en Jarne Debruyne, maar beide doelpunten werden om onbegrijpelijke reden afgekeurd. Drongen moet nu zijn wonden likken en de laatste 5 wedstrijden volle bak gaan om het behoud te verzekeren!

Advertentie

FC Bosdam Beveren A – KVE Drongen Dames A 0-4

Na winst van de B ploeg de avond voordien, wilde de A ploeg ook met 3 punten naar huis kunnen terugkeren van Bosdam Beveren. De thuisploeg maakte het Drongen alvast niet gemakkelijk en wist in het eerste kwartier enkele gevaarlijke aanvallen te creëren met de lange bal naar hun snelle flanken. De ene keer kon Stefanie De Grave een doelpunt voorkomen door goed uit te komen, de andere keren ontbrak de afwerking van Bosdam. Na een kwartier begon Drongen het spel van Bosdam door te hebben en wist met enkele aanpassingen het balbezit over te nemen. Dit leidde halverwege de eerste helft tot het eerste doelpunt voor de blauwhemden: Cato Dellaert speelde breed naar Leonie Catelyn die de bal in één tijd centraal kaatste waardoor Flore Vereecke alleen op de keepster kon gaan en hem overhoeks wist te scoren. Drongen zette gretig door met enkele doelkansen tot gevolg, maar een verdubbeling van de voorsprong volgde pas enkele minuten voor rust waarbij Flore via een steekbal alleen voor de keepster gebracht werd, die in eerste instantie redding bracht, maar de rebound van de goed gevolgde Cato niet kon verhinderen. Deze laatste probeerde net voor rust nog van erg ver binnen te trappen nadat ze de keepster uit doel gespot had, maar de bal belandde op de deklat en Judith Verheyen slaagde er niet in om in de rebound af te werken. 0-2 aan de rust.
Na de rust mocht Drongen opstarten en zette onmiddellijk een goede aanval op waarbij Judith net naast doel besloot. Bosdam was hiermee gewaarschuwd dat Drongen de druk niet zou laten zakken. De thuisploeg bleef de lange bal hanteren, maar zonder grote problemen voor het Drongense doel te veroorzaken. Ze creëerden nog doelgevaar op 2 vrije trappen, maar verder was het Drongen die de controle van de wedstrijd behield. Na een goede 20 minuten mocht Leonie een hoekschop geven waarbij een geharrewar voor doel ontstond en Zoë De Reymaeker er uiteindelijk in slaagde haar voet tegen de bal te zetten waardoor het in de netten belandde: 0-3. De blauwhemden maakten het in de laatste minuten helemaal af dankzij een mooie combinatie via Cato en Flore waarna de vrijstaande Jakobien Vermeiren aangespeeld werd die simpel kon afwerken: 0-4 eindstand.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames

FC Bosdam Beveren B – KVE Drongen Dames B 0-3

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Poesele vorige week, trok de B ploeg vrijdagavond naar Bosdam Beveren. Leonie De Mil verscheen voor het eerst in 3 maanden nog eens aan de aftrap en na een kleine 20 minuten bedankte ze daarvoor met het openingsdoelpunt. Na een goede controle draaide ze knap door en besloot ze op doel. De deviatie van de keepster was onvoldoende en de bal ging via de paal binnen. Ook na het doelpunt hield Bosdam alles goed gesloten en liet het de bal aan Drongen. Nora Tuts kwam nog het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft, maar haar doelpunt werd afgekeurd voor een overtreding op de keepster. Ook kansen van Aline Traen, Janne Tuts en opnieuw Leonie leidden niet tot een dubbele voorsprong. In het slot van de eerste helft kwam Beveren nog opzetten met o.a. een vrije trap die een metertje naast het doel van Marit Morel belandde.
Na 10 minuten in de tweede helft zorgde Ella Bekaert met een knap laag schot dan toch voor de geruststellende dubbele voorsprong. Toch bleef het opletten, want amper 1 minuut later moest Marit goed haar doel uit om de aansluitingstreffer te vermijden. Het spelbeeld veranderde echter niet en Bosdam bleef focussen op alles gesloten houden. Het tempo verdween hierdoor wat uit de wedstrijd en het aantal kansen bleef beperkt. Leonie kwam nog dichtbij een tweede doelpunt na een diepe bal van Yani De Neve en een mooie actie van Janne, maar ze kreeg de bal niet voorbij de keepster van Bosdam. Met nog 10 minuten te gaan, scoorde Nora dan toch haar doelpunt met een schot vanuit de tweede lijn. Een verdiende 0-3 overwinning zet Drongen terug op koers voor de titel. Als onze dames volgende week winnen in Zwijnaarde én Latem laat punten liggen tegen Haasdonk, zijn ze kampioen!

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames

KVE Drongen Dames A – DVK Egem A 5-0

Afgelopen zaterdag ontving de A ploeg Dames VK Egem. De supporters zaten nog maar net neer voor het begin van de wedstrijd en mochten al juichen voor de 1-0 van Cato Dellaert. Het waren duidelijk de blauwhemden die het spel domineerden, maar ondanks de aanvallende combinaties ontbrak het aan afwerking. Halverwege de eerste helft maakte Leonie Catelyn er dan toch 2-0 van na een heerlijke volley uit de draai. De Drongense verdediging ontlastte keepster Stefanie De Grave voor een groot deel van de wedstrijd, maar ze bleef alert en kon zo een doelpoging van de bezoekende kapitein verhinderen.
Na de rust ging de thuisploeg op hetzelfde elan door. Dit zorgde na 10 minuten voor de 3-0 van Flore Vereecke die de bal doorheen een gele muur in de verste hoek krulde. We spoelen een resem aan Drongense aanvallen door tot in het laatste kwartier, waarbij trainer Bart Van Waes 3 wissels doorvoerde, waaronder Febe Lietaert die uit blessure terugkeerde. En wat voor een terugkeer, bij haar eerste baltoets maakte ze de 4-0 op aangeven van Leonie! Om de wedstrijd af te sluiten, zwierde kapitein Marieke Rommens de bal voor doel en legde Evi Ceulemans met het hoofd de forfaitcijfers vast.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames

KSV Bredene A – KVE Drongen Dames A 1-4

Na het verlies tegen Melsele ging de A ploeg terug op zoek naar de 3 punten op het veld van Bredene, een ploeg met een sterke thuisreputatie.
Al vroeg in de wedstrijd viel het eerste doelpunt voor Drongen: Flore Vereecke trof eerst de paal waarna de goed gevolgde Morgane Lecompte slechts hoefde binnen te tikken. Enkele minuten later kon Amber Quinze na goed druk zetten de bal van de Bredense keepster ontfutselen, maar die kon haar fout op tijd herstellen en een 0-2 voorkomen. De eerste helft verliep verder zonder al te grote doelkansen voor beide ploegen en zo ging Drongen met 0-1 de rust in.
Na de rust kwam de ploeg in oranje sterk uit de kleedkamer en creëerde via Judith Verheyen en de sterk ingevallen Cato Dellaert enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Bredene. Na een kwartier werd Flore dan foutief in de 16 gestopt en wees de scheidsrechter zonder twijfel naar de stip. Flore aarzelde geen moment en verdubbelde de voorsprong tot 0-2. De thuisploeg was hierdoor wat uit hun lood geslagen en Drongen trok de wedstrijd naar zich toe. Kapitein Marieke Rommens werd breed aangespeeld en bewaarde vanop de flank het overzicht. Ze vond Cato voor doel die de bal in de netten kopte: 0-3. Even later was het dan de beurt aan Judith om Cato met een strakke bal te assisteren, die het niet naliet om de 0-4 op het bord te zetten. Bredene kon op het einde nog tegenscoren, maar luttele minuten later floot de scheidsrechter af en was de buit voor Drongen binnen.

#wearedrongen #kvedrongen #kvedrongendames

Sponsors KVE Drongen Dames

KVE Drongen SK Roeselare

Stevige start van een SK Roeselare welke duidelijk met 12de man ons plein wist te bezetten. Het bier vloeide rijkelijk 😝! In de eerste 20 minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat SK Roeselare goed georganiseerd was, om het ons moeilijk te maken. Zo kwamen we dan ook op achterstand -> 0-1! In het verdere verloop van de wedstrijd kon KVE een vuist maken en werd heel duidelijk dat we in 3de nationale thuis horen. Nog vóór de rust werd het via Samimi Anis 1-1. In de 2de helft krijgen we mooi over en weer voetbal te zien en besluiten met elk 1 punt is een terechte uitslag van een mooie zondagnamiddag.